FORUM

Tilbake til forum

 • Rykk tilbake til start, trenger tips

  Surfet litt på slutten av '80-tallet. Kjøpte 111l Staboard Futura for 5 år siden, men fikk ikke brukt det. Nå skal jeg begynne på nytt og 111-liter er for lite for de fleste dagene. Jeg trenger et brett som planer kjapt og som jeg kan lære å jibbe med. Har sett i en annen tråd at man anbefaler Tabou Rocket Wide, men jeg har ikke cash til å kjøpe dette brettet nytt. Finnes det et OK brett som er noen år gammelt som gjør tilnærmet lik samme nytten? Jeg veier i underkant av 75 kilo og har seil på ca. 4,7, 6,2 og 7,2 m2. Som sagt: er low on cash og ser etter et billig alternativ og da får jeg vel bare akseptere at det ikke blir det aller aller beste brettet og siste design.
  Tar imot råd om størrelse og type brett med takk. BTW: Har OK kontroll med 111-literen, men mestrer ikke jibb og vannstart, og jeg VIL dit, kjapt.

  • 24.06.15 23:12
  • Av Roof332
  • 26 svar
 • Et freeride-ish brett rundt 120-130 liter kan du hale seil på hvis det ikke er alt for mye vind og chop. Kanskje noe rundt 130 er ok så får du mindre overlapp med futuraen. Følg meg på salg her og Kompost gruppa på facebook. Mye utstyr som selges om dagen.

 • Takk for det. Visste ikke om Kompostgruppa. BTW, jeg haler seil på Futuraen også jeg da men står til knes i vann før jeg får fart på skuta...

 • Hvis du veier ca 75 kg trenger du ikke noe særlig større brett enn 120 l. Nå er det stor forskjell på et "gammelt" og nytt 120 l mht til bredde og volumfordeling. De nye freemove-brettene som RRD Firemove, JP Magic Ride og Starboard AtomIQ kjennes ut som 10 l større når det ikke planer og 10 l mindre når det planer, men disse finnes det nok ikke så mange brukt ennå. Det er også en fordel med ikke altfor stort brett når du skal lære vannstart. Så rådet er, se etter et nyere brett rundt 120 l. 111 l brettet ditt burde også være uproblematisk for din vekt, men igjen, det avhenger av hvordan volumet er fordelt.

 • Skal det være kjapt og bilig kan du også bruke utstyret du har og invenstere heller mye tid i tørr trening. På vannet skjer alt veldig kjapt. For å klare det må alle bevegelsene skjer av seg selv. Dvs. nerve systemet ditt må gjøre det. Noen kaller det også for muskel memory. Hodet er for sakte for å styre slikt. Alle bevegelsene til jibben kan innarbeides på land. På vannet blir det "bare finnpuss" (nokså bade rikt).

  Sjekk guycribb.com sine pdf'er. F.eks. The Twist, Boomshaka eller Downforce. Sitter de kan man ta ut brett og seil og "kjøre" jibben på gresset. Dvs. automatisere hånd og footwork sammen.

  Å pugge alle 7 power jibe videoer fra www.stableroad.com hjelper også.

 • Hvor seiler du?
  Var litt i samme kategori som deg, men er 10-15 kilo tyngre. Valgte å gå for et 110 liters brett. Jeg var riktig nok ikke helt bort fra sporten. For meg ble det mye mer seiling når jeg tok hensyn til hvor jeg bor (Oslo) - og ble med på Torsdagsregattaer på Lysaker. Joda, det er ikke småbrett, men litt pumping i lett vind, gjør at jeg seiler mye bedre når det først er småbrettforhold. Indre oslofjord synes jeg ikke er noe særlig med småbrett - og Larkollen er litt langt unna på hverdager. Vedr. jibbing o.l. så er det også veldig greit å kjenne utstyret sitt...så å kjøpe nytt for å bli bedre til å jibbe kan fort slå tilbake...

 • Var også i den kategorien en del år tilbake. Kjøpte en 120l. Det var for meg alt for lite. Lånte en 160l til jeg var mer stabil på både jibb, seile i plan, kryss og vannstart. Etter det gikk det greit å gå tilbake til 120literen. (Men da var også 120literen for "stor")
  Er du medlem i klubb, bruk begynnerbretta der, ellers ikke vær redd for å kjøpe litt ekstra volum.
  "Du blir ikke lei stort volum, du blir bare hekta på adrenalinet fra mindre"
  Alternativet er å gå lei før moroa starter.

 • Takk til alle, jeg opplever Futuraen som i overkant leken og ustabil for mitt gamle nervesystem. Var aldri noe ess i 80-åra heller, så jeg mener bestemt at jeg trenger et større og mer stabilt brett til å begynne med nå. Jeg seiler "mest" på Larkollen (ha-ha, to turer på 25 år. Men de to turene er i løpet av juni). Jeg er hekta igjen, og synes det er kjempemoro selv uten planing. Bare balanseutfordringen er morsom nok -nesten. Men jeg trenger å komme til mestring av jibb (doesn't need to be pretty) og vannstart. Blir ikke en 120-liter nesten like spretten og ustabil som Futuraen på 111 (det er en 2009-modell by the way, kanskje det har noe å si?)? Må vel ha større rigg også? Mitt største nå er på 7,2. På Larkollen på søndag plana han duden med 10m2 seil.

 • OK Stain, fint å vite fra en som har værrt der jeg er nå.Vet ikke om de har en klubb på Larkollen eller i Moss jeg

 • Takk Pawel, er av natur svært utålmodig, og du kommer nok ikke til å se meg så mye på gresset men jeg skal sjekke ut de pdf'ene! takk

 • Takk for tipsene HaraldB. Jeg skal se om jeg finner noen av de brettene, eller kanskje spille Lotto eller spare og bare spise noodles en stund.